Veelgestelde vragen
Je gaat met je team een missie voltooien, door het oplossen van raadsels en puzzels. Je krijgt van ons een box met materialen en toegang tot een digitaal systeem om de raadsels op te lossen. De antwoorden voor deze puzzels vind je in de materialen, maar soms ook in Heeze. Het spel begint stipt op tijd. Zorg er dus voor dat je niet te laat start. Aan het begin van het spel krijg je als team een instructiebrief en een missie video te zien. Dan wordt het doel van het spel je helemaal duidelijk.
Je hebt maximaal drie uur de tijd om met je team de missie te voltooien. Maar houd er rekening mee dat je voorafgaand aan het spel ook nog tijd nodig hebt om je te registreren als team en de boel op te starten. Stipt op het afgesproken tijdstip zal het spel gaan beginnen. Verzamel dus op tijd zodat iedereen is geïnstalleerd en klaar zit om te beginnen!
Voor de ultieme spelbeleving heb je sowieso een laptop (met geluid) nodig. Daarnaast verzorgen wij een box die je nodig hebt om het spel te spelen. Pen & papier, een schaar en een paar fietsen kunnen ook van pas komen. Voor de extra beleving kun je er voor kiezen om je laptop scherm te delen op de televisie, maar dat is niet noodzakelijk.
Je verzamelt als team (7-10 mensen) in één huis in Heeze. Vanuit huis speel je het spel, zowel digitaal als met fysieke materialen, maar af en toe moet je ook het dorp van Heeze in. Om deze reden is het spel niet op andere plekken te spelen.
Jazeker! Je gaat de missie voltooien door samen te werken. In het digitale systeem zit een hele handige chat functie verwerkt waar je tijdens het spel om samenwerking én hulp kunt vragen.
Het spel kost €40 euro voor één team. Daarnaast vragen we €10 euro borg voor de materialen. Als wij de box met materialen in goede orde terug hebben ontvangen, krijg je de borg weer terug.
Het spel zal in principe gespeeld worden op 11 en 18 september 2021.. Als je met meer dan 50 mensen wilt spelen, kunnen we een aparte datum organiseren voor jullie groep. Mocht je met minder 50 mensen willen spelen en kun je niet op de aangegeven data, dan kun je ons altijd mailen om op een reserve lijst te komen. Bij genoeg aanmeldingen kan het maar zo zijn dat er nog extra dagen gepland gaan worden!
Het is niet nodig om actief te zijn bij de Brabantsedag, of dat je de Brabantsedag heel goed kent. We hebben het spel een aantal keren getest met mensen die de Brabantsedag niet kennen, en zij vonden het spel erg leuk en positief spannend. Dit is dus geen probleem. Wel moet je het spel in Heeze spelen.